Декинг Бял Бор 47,37лв с ДДС за М2 | MKM БГ ГРУП

Декинг Бял Бор
47,37лв с ДДС за М2

Сподели:

Декинг (палубна) дъска е един от най-популярните строителни материали, който се изработва от лиственица. Нейна основна отличителна характеристика е отсъствието на зъб – специфично заключващо съединение, предназначено за съединяване на отделните изделия помежду им – всъщност това е суха рендосана дъска със заоблени краища. По този начин монтажът на дъската се изпълнява с оставянето на неголеми луфтове (точната големина на които се запазва за сметка на уплътнители, пластмасови калибровани вложки), което прави възможно безпрепятственото движение на въздуха вътре в дървената конструкция. Освен това, лиственицата има свойството под въздействие на влагата да става по- здрава и да не гние, което дава възможност тя да използва за направа на настилки на тераси и подове в помещения с повишена влажност и за строителство на различни дървени конструкции на открито.

Декинг дъската от лиственица отговаря на изискванията, които се поставят към настилката и облицовката на зони с барбекю, площадки близо до басейни, веранди и тераси. Дървените конструкции от такъв материал имат дълъг живот, те могат да служат стотици години, без да загубят привлекателния си външен вид. Свидетелство за това е дървената основа върху която стои Венеция в продължение на хилядолетия. И за толкова дълъг интервал от време венецианските улици не са загубили своя предишен блясък и оригиналност, а пилотите от лиственица не само не са се разрушили при постоянното съприкосновение с водата, а тъкмо обратното – достигнали са твърдостта на камъка.

Декинг дъската от лиственица – това е универсална строителна дъска, суха, рендосана от всичките четири страни, със заоблени ъгли, което я прави универсален строителен материал и областта на приложението й е много по – широк, отколкото на всяка друга строителна дъска.

палубна дъска - декинг

Приложение на декинг дъската

Доста често декинг дъската се изработва от лиственица, отчитайки това ще разгледаме и местата на нейното приложение:

  • декинг настилки на веранди, тераси, площадки около басейни, тротуари;
  • в строителство на малки архитектурни форми ( беседки, перголи, детски площадки, ландшафтен дизайн и др)
    изработване на стълби, в това число и на улицата;
  • при направата на огради;
  • заградени места за добитък, ограждения на пасища;
  • укрепване на бреговата линия на реки, езера, изкуствени езера и други водоеми;
  • укрепване на кладенци, сондажни отвори и други вдлъбнатини в земята.

Подобни продукти

ПРОДУКТИ

Дистрибутори

Дистрибутори